Meetdienst

3D – Coördinaten Meetmachine

Lange tijd is de nauwkeurigheid van de draai- of freesbank aangehouden als maatstaf voor de product-nauwkeurigheid, waarbij 3D product-metingen veelal enkel worden uitgevoerd voor interne procescontroles. Door de steeds hogere (geometrische) eisen die aan producten worden gesteld, is dit aan het verschuiven naar het verplicht meeleveren van een meetrapport bij ieder prototype, product of batch.

Van Dongen Engineering beschikt hiervoor over een geconditioneerde meetkamer met een Zeiss coördinaten-meetmachine (CMM), met een nauwkeurigheid ca. 0,5 µm.

Samen met de aanwezig kennis van geometrische meettechnieken, stelt dat ons in staat om zeer gedegen metingen uit te voeren conform de geldende normen. Zowel voor interne processen als zijnde meetdienstverlener voor derden. Termen als First Out of Tool (FOT), First Article Inspection Report (FAIR) en Parts Production Approval Process (PPAP) zijn voor ons dan ook geen onbekende.

Mede doordat wij zelf meetmachines ontwikkelen en produceren, kunnen wij u ook adviseren over het aanpassen van specificaties of meetmethode, zodat u waar nodig de fabricage gericht kunt aansturen.

Werkwijze

Aan de hand van de specificatie(s) in de vorm van tekening(en), CAD model(len) of productfoto’s, kunnen wij zeer snel duidelijkheid geven over de mogelijkheden, prijzen en levertijden. Dat kan via telefoon en mail, maar net zo snel maken we een afspraak voor bij ons of bij u op locatie.

De leveringsomvang bestaat in beginsel uit een meetrapport, desgewenst in uw eigen huisstijl, maar kan ook uitgebreid worden met een export van de meetpunten naar CAD of een complete analyse.

Kosten

Een meetproject begint voor ons altijd met het geven van een gerichte prijsindicatie of vrijblijvende offerte, zodat u als klant niet voor verrassingen komt te staan. De  kostprijs is altijd opgebouwd uit 3 delen:

  • Eenmalige kosten: denk aan het schrijven van meetprogramma’s, layout meetrapport, projectadministratie enz.
  • Instelkosten: kalibreren tasters, klaarzetten meetopstelling
  • Meetkosten: uitvoering daadwerkelijke meting

De uiteindelijke kosten worden in de regel op basis van nacalculatie berekend, maar uitvoering op basis van vaste prijzen is uiteraard ook mogelijk.

Machinespecificaties

Zeiss Prismo Ultra, type 7/10/5
Bereik X=700, Y=1000, Z=500 mm

VAST Navigator Gold, tactiele tasterkop. Geschikt voor zowel enkelpunt-meting als tastend scannen.
MPE (E0) = 0,5 + L/500

Zeiss Calypso software

DK Fixieersysteme opspanset

Zie ook:
https://www.zeiss.nl
https://www.dk-fixiersysteme.de

Contact

Voor vragen of opmerkingen, neem dan vrijblijvend contact op:
Paul van der Kampen
+31 (0)493 – 490 234 (algemeen) of +31 (0)493 – 724 733 (direct)
p.vanderkampen@vandongenengineering.com

Paul van der Kampen
Kwaliteitsmanager

+31 493 - 724 733
Stuur een email

    Meer informatie

    Meer informatie. Hebt u meer informatie nodig over een specifiek product of onderwerp? Dan kunt u dit document invullen en ons uw vraag (vragen) toesturen. Wij danken u voor uw vertrouwen en helpen u graag bij het oplossen van uw taak.

    Lees in onze Privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.