Aandrijfwiel / aandrijfas meting

Dankzij het speciale ontwerp van onze pneumatische meettechnologie kunnen we u een meetapparaat met hogere stabiliteit en nauwkeurigheid bieden.

Aandrijfwiel / aandrijfas meetapparatuur / meetstations met vaste meetdoorn voor maximale stabiliteit. Door het grote meetbereik van de afzonderlijke spuitmonden kan een grote ondermaat van het meetlichaam worden bereikt, zodat rekening wordt gehouden met nog grotere toleranties van vorm en positie en de componenten nog eenvoudiger kunnen worden geleverd. Door middel van linearisatie kunnen kleine toleranties in de gaten gelijktijdig met optimale nauwkeurigheid worden gemeten.

De basis is zo ontworpen dat vergelijkbare componentgroepen kunnen worden gemeten door een veilige en eenvoudige conversie / omschakeling van de afzonderlijke meeteenheden.

Aandrijfwiel meetapparaat / meetstation

  Uitgevoerd werk

 • Diameter
 • Diameter
 • Oppervlakte speling
 • Rondloop
 • Afstand
 • Pneumatisch / Elektronisch
 • Automatische meting
 • Wisselbaar

Aandrijfwiel meetapparaat / meetstation pneumatisch – elektronische meettechniek

Meetstation voor verschillende varianten van het aandrijfwiel met een combinatie van pneumatisch – elektronische meettechnologie. De operator kan het meetstation snel wijzigen door de meeteenheden aan de verschillende aandrijfwielen aan te passen.

Het component wordt op de oplegplaat geplaatst en na het verlaten van het lichtscherm wordt het meetproces automatisch gestart. De meetlucht wordt ingeschakeld, het aandrijfwiel neergelaten over de centreerpunten. De meeteenheid wordt gepositioneert en de draaiaandrijving wordt gestart nadat de meettaster in positie zijn. De dynamische meting vindt plaats en na de berekeningen worden de meetresultaten op het scherm weergegeven en opgeslagen op de computer. De meeteenheden worden gereset, roterende aandrijving en meetlucht worden uitgeschakeld en het aandrijfwiel wordt geheven voor verwijdering.

De kalibratie gebeurt handmatig via de instelmaster MIN. De kalibratietijd kan vrij worden ingesteld in de software. Nadat hierom wordt gevraagd, wordt de instelmaster op het presentatiebord geplaatst. Het meetapparaat herkent de instellingsmaster en de kalibratiecyclus wordt automatisch uitgevoerd. Na de verwijdering kan verder worden gemeten.

Aandrijfwiel meetapparaat / meetstation

  Uitgevoerd werk

 • Diameter 15 vlakken
 • Rondheid
 • Speling
 • Parallelliteit
 • Pneumatisch
 • Automatische meting
 • Wisselbaar
 • Automatisch beladen

Aandrijfwiel meetapparaat / meetstation pneumatisch – elektronische meettechniek

Aandrijfas Meetautomatisering voor verschillende varianten van de uitgaande as. De operator kan het meetstation snel ombouwen in de verschillende aandrijfassen via verwisselbare eenheden.

De aandrijfassen worden over de portaallader van de verwerkingsmachine op de vooropslag geplaatst, nadat het beschermingsgebied is verlaten, wordt het meetproces automatisch gestart. De meetlucht is ingeschakeld, de centreerpunt en de meetschuif worden in positie gebracht. Na het starten van de roterende aandrijving wordt de dynamische meting gestart. Na de berekeningen worden de meetresultaten op het scherm weergegeven, opgeslagen op de computer en uitgevoerd via de interface. De meeteenheden worden gereset, roterende aandrijving en meetlucht worden uitgeschakeld en de aandrijfas kan worden overgenomen door de portaallader.

De kalibratie wordt automatisch uitgevoerd via instelmaster MIN. De kalibratietijd kan vrij in de software worden ingesteld, nadat het verzoek door de portaallader op de producthouders is geplaatst en het meetapparaat de instellingsmaster herkent wordt de kalibratiecyclus automatisch uitgevoerd. Na verwijdering door de portaallader kan er verder worden gemeten.

 

Van Dongen Engineering
Dorser 1, Someren
The Netherlands

+31 493 - 490 234
Stuur een email

  Meer informatie

  Meer informatie. Hebt u meer informatie nodig over een specifiek product of onderwerp? Dan kunt u dit document invullen en ons uw vraag (vragen) toesturen. Wij danken u voor uw vertrouwen en helpen u graag bij het oplossen van uw taak.

  Lees in onze Privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.