Vooras- Meting

Dankzij het speciale ontwerp van onze pneumatische meettechnologie kunnen we u een meetapparaat met hogere stabiliteit en nauwkeurigheid bieden.

Vooras meetapparatuur / meetstations met vaste meetassen voor maximale stabiliteit. Door het grote meetbereik van de afzonderlijke meetpunten kan een grote ondermaat van het meetlichaam worden bereikt, waardoor rekening wordt gehouden met grotere vorm- en positie-toleranties en de componenten nog eenvoudiger kunnen worden geleverd. Door middel van linearisatie kunnen kleine toleranties in de gaten gelijktijdig met optimale nauwkeurigheid worden gemeten.

De basis is zo ontworpen dat vergelijkbare componentgroepen kunnen worden gemeten door veilige en eenvoudige ombouw van de afzonderlijke meeteenheden.

Vooras

  Uitgevoerd werk

 • Diameter
 • Diameter
 • Slag
 • Rondheid
 • Afstand
 • Evenwijdigheid
 • Pneumatisch / Electrisch
 • Automatische Meting
 • Omstelbaar

Vooras meetapparaat / meetstation pneumatisch – elektronische meettechniek

Meetstation voor verschillende varianten van de vooras met een combinatie van pneumatische – elektronische meettechniek en pneumatische handmeetdoorn. De bediener kan het meetstation snel aanpassen aan de verschillende hoogtes van de assen van de vooras door de meeteenheden in te stellen.

Het onderdeel wordt op de vooropslag geplaatst en na het verlaten van het lichtgordijn wordt de meetreeks automatisch gestart. De meetlucht wordt aangezet, de vooras wordt neergelaten, het centreerpunt wordt gevoed. De meeteenheid wordt gevoed en de rotatie-aandrijving wordt gestart na het voeden van de meetsondes. De statische meting vindt plaats en na evaluatie worden de tussenresultaten op het scherm getoond. De vooras wordt opgetild en de manuele meting met de pluggenmeter wordt uitgevoerd. Na aanvaarding van de meetwaarde wordt de meetlucht uitgeschakeld, het eindresultaat wordt op het scherm getoond en op de computer opgeslagen. De vooras kan worden verwijderd.

De ijking wordt handmatig uitgevoerd door middel van de MIN-master. De kalibratietijd kan vrij worden ingesteld in de software. Na de aanvraag wordt de master op de vooropslag geplaatst, het meetapparaat herkent de instelmaster en de kalibratiecyclus wordt automatisch uitgevoerd. Na verwijdering kan de meting worden voortgezet.

Van Dongen Engineering
Dorser 1, Someren
The Netherlands

+31 493 - 490 234
Stuur een email

  Meer informatie

  Meer informatie. Hebt u meer informatie nodig over een specifiek product of onderwerp? Dan kunt u dit document invullen en ons uw vraag (vragen) toesturen. Wij danken u voor uw vertrouwen en helpen u graag bij het oplossen van uw taak.

  Lees in onze Privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.