Houder voor planetair tandwielstel meting

Door het speciale ontwerp van onze pneumatische meettechniek kunnen wij u een meettoestel met een hogere stabiliteit en nauwkeurigheid aanbieden.

Planeethuis meetapparatuur / meetstations met vaste meetdoornen zorgen voor maximale stabiliteit. Door het grote meetbereik van de afzonderlijke nozzels kan een grote ondermaat van het meetlichaam worden bereikt, zodat rekening wordt gehouden met nog grotere toleranties van vorm en positie en de componenten nog eenvoudiger kunnen worden geleverd. Door middel van linearisatie kunnen kleine toleranties in de gaten gelijktijdig met optimale nauwkeurigheid worden gemeten.

De basis is zo ontworpen dat vergelijkbare componentgroepen kunnen worden gemeten door een veilige en eenvoudige ombouw van de afzonderlijke meeteenheden.

Planeet huis meetapparaat / meetstation

  Uitgevoerd werk

 • Diameter vlak 1
 • Diameter vlak 2
 • Hoekigheid
 • Kanteling
 • Diameter van steekcirkel
 • Pneumatisch
 • Automatische meting
 • Wisselbaar

Planeet huis meetapparaat / meetstation – lucht meettechniek (voorbeeldfoto’s van de 5-gaats versie)

Op dit planeet huis-meetstation kunnen verschillende varianten van de planeet huis worden gemeten, varianten met 3, 4 of 5 gaten. De operator kan het meetstation snel ombouwen naar de verschillende planeet huizen met wisseldelen.

Het onderdeel wordt uitgelijnd op de orientatie en over centreerbouten geplaatst en na het verlaten van het lichtscherm wordt de meetprocedure automatisch gestart. De meetlucht is ingeschakeld, het planeet huis wordt neergelaten en in de meetpositie gedrukt. De statische meting vindt plaats en na de berekening worden de meetresultaten op het scherm weergegeven en opgeslagen op de computer. Het planeet huis wordt omhoog gebracht, de meetlucht wordt uitgeschakeld en het onderdeel kan worden weggenomen.

De kalibratie gebeurt handmatig via de instelmaster MIN. De kalibratietijd kan vrij in de software worden ingesteld, na het verzoek wordt de instellingsmaster op het station geplaatst en herkent het meetapparaat de instellingsmaster en wordt de kalibratiecyclus automatisch uitgevoerd. Na de verwijdering kan verder worden gemeten.

 

Planeet huis meetapparaat / meetstation

  Uitgevoerd werk

 • Paralleliteit
 • Afstand
 • Elektrisch

Planeet huis meetapparaat / meetstation – pneumatische meettechniek (voorbeeldafbeeldingen van de versie met 3 en 4 gaten)

Op dit planeet huis-meetstation kunnen verschillende varianten van de planeet huis worden gemeten, varianten met 3, 4 of 5 gaten. Het component wordt uitgelijnd met centreerbouten en op het meetapparaat geplaatst. Na handmatige bediening van de verticale schuif wordt de meting in de eindpositie uitgevoerd. De statische meting vindt plaats en na de berekening worden de meetresultaten op het scherm weergegeven en opgeslagen op de computer. Na het resetten van de verticale schuif kan de planeetdrager worden verwijderd.

De kalibratie gebeurt handmatig via de instelmaster MIN. De kalibratietijd kan vrij worden ingesteld in de software. Na het verzoek wordt de instelmaster op het meetapparaat geplaatst, het meetapparaat herkent de instelmaster. De kalibratiecyclus wordt geselecteerd en uitgevoerd na handmatige bediening van de verticale schuif. Na de verwijdering kan verder worden gemeten.

 

Planeet huis meetapparaat / meetstation

  Uitgevoerd werk

 • Diameter vlak 1
 • Diameter vlak 2
 • Hoekigheid
 • Kanteling
 • Diameter van de steekcirkel
 • Pneumatisch
 • Automatische meting
 • Wisselbaar

Planeet huis meetapparaat / meetstation – pneumatische meettechniek (voorbeeldfoto’s van de 3-gats-variant)

Op dit planeet huis-meetstation kunnen verschillende varianten van de planeetdrager worden gemeten, varianten met 3, 4 of 5 gaten. De operator kan het meetstation snel ombouwen naar de verschillende planeet huizen via wisseldelen. Het onderdeel is uitgelijnd op de voorprortaal en geplaatst over centreeerbouten. Na het verlaten van het lichtscherm wordt de meetprocedure automatisch gestart. De meetlucht is ingeschakeld, de planeet huis wordt neergelaten en in de meetpositie gedrukt. De statische meting vindt plaats en na de berekeningen worden de meetresultaten op het scherm weergegeven en opgeslagen op de computer. De planeet huis wordt omhoog gebracht, de meetlucht wordt uitgeschakeld en het onderdeel kan worden weggenomen.

De kalibratie gebeurt handmatig via de instelmaster MIN. De kalibratietijd kan vrij worden ingesteld in de software. Wanneer daarom wordt gevraagd, wordt de voorinstelling op het voorrek geplaatst en herkent de meetapparatuur de voorinstelling en wordt de kalibratiecyclus automatisch uitgevoerd. Na de verwijdering kan verder worden gemeten.

 

Van Dongen Engineering
Dorser 1, Someren
The Netherlands

+31 493 - 490 234
Stuur een email

  Meer informatie

  Meer informatie. Hebt u meer informatie nodig over een specifiek product of onderwerp? Dan kunt u dit document invullen en ons uw vraag (vragen) toesturen. Wij danken u voor uw vertrouwen en helpen u graag bij het oplossen van uw taak.

  Lees in onze Privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.