Nokkenas lagerhuis- Meeting

Door het speciale ontwerp van onze pneumatische meettechniek kunnen wij u een meettoestel met een hogere stabiliteit en nauwkeurigheid aanbieden.

Nokkenaslagerhuismeetapparatuur met vaste meetassen voor maximale stabiliteit, of met beweegbare meetdoornen voor de grootst mogelijke afstand kan worden gebruikt voor het onderdeel. Door het grote meetbereik van de afzonderlijke spuitmonden kan een grote ondermaat van het meetlichaam worden bereikt en kunnen de componenten gemakkelijker worden ingevoerd. Door middel van linearisatie wordt tegelijkertijd een optimale nauwkeurigheid bereikt.

In de uitvoering met klemsystemen van de verwerkingsmachines, correctie-interfaces naar de verwerkingsmachine en interface naar het handlingsysteem van de klant maken onze meetautomatiseringssystemen uw productie compleet.

Nokkenas lagerhuis meetautomatisering

  Uitgevoerd werk

 • Diameter
 • Coniciteit
 • Parallelliteit
 • Afstand
 • Positie
 • 79 meet kenmerken
 • Machine bijregeling
 • Interface met robotcel

Nokkenas lagerhuis meetautomatisering

Deze meetautomatisering is ontworpen voor het snel meten van nokkenaslagerbehuizingen. Door hetzelfde klemsysteem van de verwerkingsmachine te gebruiken, dat is afgestemd op het klemmen van het eindproduct, worden de nokkenaslagerbehuizing via de klantrobot opgeslagen op de aflegpositie in het meetapparaat. Na het loslaten van de robotbesturing wordt de meetprocedure geactiveerd en loopt de meetcyclus automatisch. Het nokkenaslagerhuis wordt neergelaten en gespannen door het hydraulische spansysteem. Meetlucht is ingeschakeld en de meeteenheden worden naar de meetpositie gestuurd. De statische meting vindt plaats en na de evaluatie worden de meetresultaten op het scherm weergegeven en voor verdere verwerking naar de interface verzonden. De units gaan naar de ruststand en het nokkenaslagerhuis wordt weer omhoog gebracht en kan worden verwijderd.

De kalibratie wordt automatisch uitgevoerd via de MIN-instelmaster door middel van klantrobots uit koelwater-geharde trays.

 

Nokkenas lagerhuis meetautomatisering

  Uitgevoerd werk

 • Diameter
 • Coniciteit
 • Paralleliteit
 • Positie
 • 99 meet kenmerken
 • Machine bijregeling
 • Interface met robotcel

Nokkenas lagerhuis meetautomatisering
Deze meetautomatisering is ontworpen voor het geklokt meten van enkelzijdige nokkenaslagerbehuizingen. Door hetzelfde klemsysteem van de verwerkingsmachine met klemplaten te gebruiken, worden de nokkenaslagerhuizen met klemplaten op de klantrobot naar de meetinrichting gebracht en vastgehouden. Nadat de robotbesturing is vrijgegeven, wordt de klemplaat gespannen via het hydraulische klemsysteem. Het meetproces wordt geactiveerd en de meetcyclus loopt automatisch. Meetlucht is ingeschakeld en de meeteenheid met twee meetpennen beweegt naar de eerste meetpositie en de andere meetapparatuur (inductieve sensoren) worden geleverd. De eerste statische meting vindt plaats en het tussenresultaat wordt opgeslagen, dit wordt herhaald bij de andere nokkenasgaten. Na de laatste meting vindt de eindevaluatie plaats. De meetresultaten worden op het scherm weergegeven en voor verdere verwerking naar de interface verzonden. De units gaan naar de ruststand en het nokkenaslagerhuis kan worden verwijderd.

De kalibratie wordt automatisch uitgevoerd door de MIN-master door middel van toevoer via de klantrobot vanuit een masterdepot.

 

Van Dongen Engineering
Dorser 1, Someren
The Netherlands

+31 493 - 490 234
Stuur een email

  Meer informatie

  Meer informatie. Hebt u meer informatie nodig over een specifiek product of onderwerp? Dan kunt u dit document invullen en ons uw vraag (vragen) toesturen. Wij danken u voor uw vertrouwen en helpen u graag bij het oplossen van uw taak.

  Lees in onze Privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.